nieuws archief 2013

30-04-2013

Mateloos verlangen

een avond vol theater en zang en dans
met teksten van Rotterdamse schrijvers
op basis van prachtige
gruwelijke
ontroerende
levensverhalen van homoseksuele ouderen
verhalen die ook nu helaas
actueel 
zijn
ook nu zijn er steeds meer mensen
die niet mogen zijn wie ze willen zijner wordt gespeeld door homoseksuele ouderen van de Roze Salon van Humanitas Bergweg die samen met spelers van het rotterdamscentrumvoortheater
te zien zijn in een mozaïek van verlangens die herkenbaar zijn voor elk mens

speellocatie:
Mathenesserdijk 293 Rotterdam


info & reserveren: www.rcth of 010 4773891

30-04-2013

Theatervoorstelling homoseksualiteit en ouderen

Theatervoorstelling homoseksualiteit en ouderen


‘Ik weet het nog heel goed…’ maakt de dubbele eenzaamheid van de dementerende homo (v/m) en de zorg ervoor zichtbaar.


De oudere homo - lesbo leidt vaak een teruggetrokken leven, letterlijk raakt hij of zij in de vergetelheid. Langzamerhand raakt men vrienden en vriendinnen om zich heen kwijt.


Hoe reageert de omgeving op een oudere dementerende homoseksueel? En hoe gedraagt de senior homo of lesbo zich? Gaat zij/hij weer in de kast of niet ...  ondanks de toenemende kindsheid?


Homoseksualiteit is steeds zichtbaarder in de samenleving geworden en doet dus ook zijn intrede in de verpleeghuizen. Seksualiteit is gene-veroorzakende op geriatrische afdelingen. Is een dementerende nicht anders dan een dementerende heteroman? Ja, want hij herkent in zijn omgeving zijn vroegere vrienden met al hun goede en minder goede eigenschappen. Hij gedraagt zich weer alsof hij twintig was en de mooiste man van de stad dacht te zijn. De wereld lag voor hem open. Nu gaat de wereld langzaam dicht, maar de wereld is ook veranderd. We leven niet meer in de jaren vijftig waar elke homo een schuilnaam had.


‘Ik weet het nog heel goed…’ geproduceert door  maakt de dubbele eenzaamheid van de dementerende homo en de zorg ervoor zichtbaar. Het is een theatervoorstelling in combinatie met een fototentoonstelling van Leo van Adrichem die oudere homo’s in hun leefomgeving fotografeerde.


 

Voor boekingen en informatie  kunt u contact opnemen Stichting Gray

grayproductie@gmail.com of telefonisch 024 84 89 202  of  06 54 68 57 51