nieuws archief 2010

19-11-2010

Janhenk Zielhuis overleden

Janhenk Zielhuis overleden

 

Donderdag 11 november 2010 overleed Janhenk Zielhuis, oprichter van rozeuitvaart.nl en Zielhuis Uitvaart, in zijn woning in Amsterdam, op 52 jarige leeftijd.


Rozeuitvaart.nl was zijn passie en missie. Zielhuis zette zich vol enthousiasme en gedrevenheid in om homomannen en lesbische vrouwen zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden bij uitvaarten. Hij was een pleitbezorger van de plaats en de rol van de partner en de ‘zelfgekozen familie’ van vrienden en vriendinnen bij de voorbereiding en invulling van de uitvaart. Hij sprak zich daarover uit: “Mogelijk moeten zij op de rouwkaart worden vermeld en bij de uitvaart op de eerste rij zitten, naast de familie.” Bij zijn eigen uitvaart op woensdag 17 november in het Werkteater in Amsterdam kwam dit volledig tot uiting.

 

Zielhuis wilde dat in elke grote stad homo’ en lesbo’s terecht kunnen bij een uitvaartbegeleider die open staat en bekend is met homoseksuele leefstijlen: “Juist in een kwetsbare periode na overlijden moet er veel geregeld worden, is er tijd en rust nodig om te bepalen hoe de uitvaart wordt vormgegeven. Het helpt als je met een uitvaartbegeleider te maken hebt die bekend is met homoseksuele leefstijlen, er oog voor heeft en zo nodig suggesties kan doen.“

 

Zijn leven en sterven waren een inspiratiebron. Kanker velde hem.

Rozeuitvaart.nl en Zielhuis Uitvaart worden voortgezet door Wilma den Uijl, collega en vriendin.

18-11-2010

Uitvaart Janhenk Zielhuis

Uitvaart Janhenk Zielhuis

17 november: Amsterdam, Werkteater, 11.00 uur.

Een half uur na de opname van deze foto was elke stoel bezet, familieleden, vrienden, kennissen, ex-collega's en buurtgenoten van de oprichter van rozeuitvaart.nl en Zielhuis Uitvaart, kwamen bij elkaar om samen afscheid te nemen én het leven te eren van Janhenk Zielhuis.

18-11-2010

Homomonument vol bloemen

Homomonument vol bloemen

De overweldigende hoeveelheid bloemen voor Janhenk Zielhuis, werden door familie en vriend/innen naar het homomonument gebracht, Janhenk had aangeven dit zelf graag te willen.

Het was een mooi en bijzonder moment, in nagedachtenis aan een inspirerende en bijzondere man

... op een gedenkwaardige en bijzondere plek ...  onze plek.

 

geplaatst door Wilma den Uijl